Οδηγός αγοράς επαγγελματικής μηχανής καφέ: 5 tips

επαγγελματική μηχανή καφέ σε χώρους μαζικής εστίασης
επαγγελματική μηχανή καφέ την ώρα της παραγωγής

Όπως γνωρίζετε η κατάλληλη επαγγελματική μηχανή καφέ είναι εγγύηση για την επιτυχία. Παρόλα αυτά οι επιλογές είναι πολλές και δεν είναι απίθανο να κάνετε λάθος επένδυση για την επιχείρηση σας. Η αγορά ακατάλληλης μηχανής μπορεί να σας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να φτιάχνει κακής ποιότητας καφέ. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να απαιτεί συχνά επισκευές, κάτι το οποίο θα σας κοστίσει σημαντικά. Εννοείται πως δεν θέλετε να ξανά μπείτε στη διαδικασία να ψάχνετε για καινούρια μηχανή τον αμέσως επόμενο χρόνο.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε καφετέρια. Σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης μπορείτε να προσφέρετε έναν απολαυστικό καφέ στους πελάτες σας. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μια καινούρια επαγγελματική μηχανή καφέ, οι συμβουλές μας θα σας φανούν πολύ χρήσιμες. Θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τόσο τα προβλήματα, όσο και τον χρόνο αναζήτησης. Στην εταιρία επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης Βογιατζάκη, στηρίζουμε τις προσπάθειές σας και είμαστε πάντα στο πλευρό του επιχειρηματία.

Αποφασίστε για το κόστος

Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο για εσάς είναι το badget. O προϋπολογισμός που θέλετε να διαθέσετε έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της καινούργιας σας αγοράς. Με μια απλή αναζήτηση καταλαβαίνετε πως οι τιμές ποικίλουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως ισχύει το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Προσοχή όμως! Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάρετε την πιο ακριβή επαγγελματική μηχανή καφέ που θα βρείτε μπροστά σας. Αυτό που λέμε ουσιαστικά είναι να μην είστε επιφανειακοί.

Μπορεί θεωρητικά η πιο φθηνή λύση να φαίνεται πως σας εξοικονομεί χρήματα. Αν όμως αποδειχθεί ελαττωματική τότε σίγουρα θα σας κοστίσει περισσότερο σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, ανάλογα με το κόστος πρέπει να προσέξετε και το design της μηχανής. Είναι επιθυμητό να βρείτε στην κατάλληλη τιμή, την πιο ταιριαστή επιλογή για τον χώρο σας. Ευτυχώς αν ξεμείνατε από ιδέες και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, υπάρχουν πολλές ιδέες σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές για να εμπνευστείτε. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μας και θα βρείτε κορυφαίες επιλογές για επαγγελματική μηχανή καφέ.

επαγγελματική μηχανή καφέ espresso σε ανταγωνιστικές τιμές

Επαγγελματική μηχανή καφέ: μοντέλο μηχανής

Αφού κάνετε έρευνα αγοράς και δείτε πάνω-κάτω τις τιμές που «παίζουν», υπάρχουν φυσικά και άλλα θέματα να σκεφτείτε. Ένα από τα πιο βασικά είναι ο τύπος που θα έχει η επαγγελματική μηχανή καφέ. Είναι λογικό ένα τόσο εύχρηστο και κερδοφόρο μηχάνημα, να διατίθεται σε περισσότερα από ένα μοντέλα. Οφείλετε να προτιμήσετε το είδος που σας εξυπηρετεί περισσότερο και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής. Τα τρία πιο βασικά μοντέλα που θα βρείτε στην αγορά είναι οι αυτόματες, οι χειροκίνητες και οι ημιαυτόματες μηχανές.

Η χειροκίνητη επαγγελματική μηχανή καφέ δίνει την ευκαιρία του ολοκληρωτικού χειρισμού στην παραγωγή. Ο μπαρίστα σας ασκεί πίεση και έχει τον έλεγχο μέσω ενός μοχλού. Μπορεί ακόμα να καθορίσει πλήρως την εκχύλιση και την ποσότητα αλεσμένου καφέ. Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του μοντέλου στηρίζεται στο ζεστό νερό και στους ατμούς υψηλών πιέσεων. Μπορεί να χρειάζεται έναν έμπειρο μπαρίστα αλλά η αλήθεια είναι ότι δίνει κορυφαία ποιοτικά αποτελέσματα.

Αντίθετα μια αυτόματη ή ημιαυτόματη επαγγελματική μηχανή καφέ είναι πιο εύκολη στον χειρισμό. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά και ο εργαζόμενος την λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακόμα, μπορεί να μην χρειαστεί να αγοράσετε μύλο για τον καφέ καθώς είναι συνήθως ενσωματωμένος. Το μειονέκτημα είναι ωστόσο ότι οι επιλογές παραγωγής καφέ είναι κάπως περιορισμένες.,

ημιαυτόματη επαγγελματική μηχανή καφέ για εστίαση

Η σημασία της ενέργειας στην επαγγελματική μηχανή καφέ

Ένα πολύ βασικό στοιχείο που πρέπει να αναλογιστείτε είναι η ενέργεια. Όλα τα μηχανήματα και οι συσκευές της επιχείρησής σας απαιτούν τροφοδοσία. Έτσι και η μηχανή του καφέ απαιτεί μια πηγή ενέργειας για να λειτουργήσει. Φυσικά η κινητήριος δύναμη είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η συμβουλή μας πάνω σε αυτό είναι να διαλέξετε μια επαγγελματική μηχανή καφέ που λειτουργεί με μεγάλη ισχύ. Είναι γνωστό ότι όσα περισσότερα τα Watt, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ζεσταίνει το νερό. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση της μηχανής σας φτάνει άνετα και ταχύτατα στο μέγιστο επιθυμητό.

επαγγελματική μηχανή καφέ με υψηλά Watt και χρήση ατμού

Δώστε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες

Είναι κάτι που το τονίζουμε συχνά για όλους τους εξοπλισμούς μαζικής εστίασης. Όπως ξέρετε σαν επιχειρηματίες, οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Για παράδειγμα, πρέπει να μελετήσετε από την αρχή την απαραίτητη χωρητικότητα της μηχανής. Είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας πόσους περίπου καφέδες σκοπεύετε να δίνετε σε ημερήσια βάση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την αποθήκευση του νερού.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι και ο αριθμός των κλείστρων. Μια επαγγελματική μηχανή καφέ μπορεί να έχει υποδοχές για την παραγωγή πολλών καφέδων ταυτόχρονα. Και εδώ θα χρειαστεί ουσιαστικά να «ζυγίσετε» τις ανάγκες σας. Σε μια πολυσύχναστη καφετέρια για παράδειγμα μπορεί να χρειαστείτε μέχρι και 4 κλείστρα. Κάτι τέτοιο σε ένα συνοικιακό καφενείο θα ήταν σαφώς άσκοπο!

μηχανή καφέ για εστίαση με δύο κλείστρα

Επαγγελματική μηχανή Espresso με κάψουλες

Μια αρκετά έξυπνη και οικονομική επιλογή για αγορά, είναι οι μηχανές που λειτουργούν με κάψουλες. Μπορεί να είχατε σκεφτεί ότι είναι ιδανικές μόνο για οικιακή χρήση. Παρόλα αυτά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες και σε μια επιχείρηση. Η ευκολία στην χρήση και το χαμηλό κόστος αγοράς είναι τα δύο βασικά στοιχεία τους.

Είναι εργονομικές, καθότι έχουν πολύ μικρό μέγεθος και μπορείτε να τις βολέψετε παντού. Έχουν μεγάλη σταθερότητα στην απόδοση. Ακόμα, με τις κατάλληλες κάψουλες μπορείτε να παράγετε μεγαλύτερη ποικιλία σε καφέδες. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι παρότι θα τις προμηθευτείτε σε αρκετά χαμηλή τιμή, το κόστος παραγωγής ανά ποτήρι καφέ είναι υψηλότερο.

επαγγελματικές μηχανές για επιχειρήσεις με κάψουλες

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μας για την αγορά επαγγελματικής μηχανής καφέ. Θα χαρούμε πολύ να συζητήσουμε μαζί σας για τις εξατομικευμένες ανάγκες της επιχείρησης σας και να σας κάνουμε μια μοναδική προσφορά.

Ευχές από εμάς για μια τέλεια σεζόν!

Περισσότερα άρθρα