Τι εξοπλισμό κουζίνας χρειάζεται ένα εστιατόριο;

άρτιος σχεδιασμός και επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας
επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου

Ο κατάλληλος επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας είναι η αρχή και το τέλος ενός εστιατορίου. Χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα και τις συσκευές ακόμα και ένας κορυφαίος Chef θα αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα προβλήματα στον εξοπλισμό μεταφράζονται σε κακής ποιότητας πιάτα, κάτι που σίγουρα θα δυσαρεστήσει τους πελάτες. Σίγουρα δεν θέλετε κάτι τέτοιο να συμβεί στη δικιά σας επιχείρηση!

Ποια είναι όμως τα απολύτως απαραίτητα είδη εξοπλισμού που δεν πρέπει να λείπουν από καμία επαγγελματική κουζίνα; Που πρέπει να δώσετε έμφαση και τι πρέπει να αποφύγετε όταν στήνετε μια κουζίνα; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα καλύψουμε στην συνέχεια του άρθρου μας. Με λίγες απλές σκέψεις θα δείτε πώς πρέπει να είναι ο ιδανικός επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας.

Επαγγελματική κουζίνα ηλεκτρική-υγραερίου

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι πιο must από αυτό. Είναι το μηχάνημα το οποίο ενδεχομένως θα χρησιμοποιεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το προσωπικό σας. Σε ένα εστιατόριο τα περισσότερα αν όχι όλα από τα μαγειρέματα γίνονται σε μια επαγγελματική κουζίνα. Μιλάμε βεβαίως για τις επιδαπέδιες κατασκευές. Οι δύο πιο βασικές κατηγορίες είναι η ηλεκτρική και η κουζίνα υγραερίου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας είναι η ευελιξία. Έτσι ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να βρείτε μηχανήματα με ενσωματωμένο φούρνο. Μπορείτε ακόμα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη δυναμική της επιχείρησής σας να ορίσετε τον ακριβή αριθμό εστιών. Εννοείται πως μπορείτε να διαλέξετε και τον κατάλληλο τύπο που προτιμάτε στις εστίες.

Σε ό,τι αφορά την αγορά της κουζίνας πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι πολύ σημαντική και συνάμα δαπανηρή επένδυση. Θα χρειαστεί να βάλετε ένα σημαντικό κεφάλαιο για να πάρετε ένα άρτιο μηχάνημα. Πάντα σε αυτές τις αγορές να προσπαθείτε να αναλογιστείτε την σχέση κόστους-ποιότητας. Συμβουλή μας είναι να βάζετε πάντα την ποιότητα σε πρώτη μοίρα.

επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου με κουζίνα 6 εστιών

Επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας: η σημασία του φούρνου

Πέρα από τη μεγάλη αξία της ηλεκτρικής ή της κουζίνας υγραερίου, το ίδιο σπουδαίος είναι και ο επαγγελματικός φούρνος. Όποια και να είναι η μαζικότητα της πελατείας σας, δεν μπορεί να λείπει ένα τόσο βασικό μηχάνημα από την επιχείρησή σας. Αναμφισβήτητα ο φούρνος είναι αναπόσπαστος επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε εδώ είναι ποιο μοντέλο φούρνου χρειάζεστε.

Σίγουρα πρέπει να έχετε έναν βασικό επαγγελματικό φούρνο που θα καλύπτει τα απαραίτητα ψησίματα. Πέρα από αυτόν όμως, ανάλογα με το μενού σας μπορεί να χρειαστεί να εξοπλιστείτε με περισσότερους. Για παράδειγμα, πολλά εστιατόρια δουλεύουν με τη δική τους πίτσα ή τα γλυκά. Σε αυτήν την περίπτωση θέλετε έναν επαγγελματικό φούρνο πίτσας ή έναν κλασικό φούρνο με αέρα αντίστοιχα.

Το είπαμε και προηγουμένως. Σε τέτοιες μεγάλες αγορές πάντα αποφασίζετε με κύριο άξονα την ποιότητα και την αντοχή σε βάθος χρόνου. Να τονίσουμε όμως ότι ο σωστός επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα ο ακριβότερος. Εμπιστευτείτε εταιρίες εξοπλισμού μαζικής εστίασης με εμπειρία και καταξιωμένους συνεργάτες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε.

φούρνος υψηλής ποιότητας και επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου

Ψυγεία και επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου

Όταν μιλάμε για μια πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα, δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός τα ψυγεία. Χωρίς αυτά τα πολύτιμα μηχανήματα, δεν μπορούμε να κάνουμε καν λόγο για παραγωγή φαγητού. Πρέπει να επενδύσετε χρόνο και κεφάλαιο σε αυτό το κομμάτι. Αν δεν καταναλώσετε φαιά ουσία για να βρείτε ιδανικά επαγγελματικά ψυγεία, το προσωπικό σας δεν θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

Η κατάλληλη διατήρηση, η συντήρηση ακόμα και η κατάψυξη των εμπορευμάτων είναι βασικές  προϋποθέσεις για την επιτυχία. Δεν είναι μόνο τα κρέατα που έχετε να σκεφτείτε. Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γάλατα, οι κρέμες και ένα σωρό απαραίτητα υλικά απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες διατήρησης. Πολύ απλά μια επαγγελματική κουζίνα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τα σωστά ψυγεία. Τα πιο βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι φυσικά το μέγεθος, η ενεργειακή απόδοση αλλά και η κατηγορία.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας όπως τα ψυγεία, έχει πολλά διαφορετικά είδη. Υπάρχουν ψυγεία-πάγκοι, ψυγεία με μεγάλο θάλαμο, ψυγεία με ενσωματωμένη κατάψυξη και πολλά άλλα. Πρέπει να προσαρμόσετε την επιλογή σε είδος και μέγεθος ανάλογα με τις απαιτήσεις και τους χώρους του εστιατορίου. Σαφώς, αν θέλετε να κάνετε μια ποιοτική αγορά που θα σας μείνει, καλό είναι να προτιμήσετε καταξιωμένες μάρκες του χώρου.

επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας χωρίς τα κατάλληλα ψυγεία δεν γίνεται

Επαγγελματική φούσκα απαγωγής οσμών

Για το τέλος έχουμε αφήσει μια πολύ σημαντική κατασκευή που χρειάζεστε οπωσδήποτε. Σίγουρα ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα βασικά μηχανήματα και εργαλεία. Δεν θα μπορούσατε π.χ. να «τρέξετε» ένα εστιατόριο χωρίς τα κατάλληλα σκεύη όπως κατσαρόλες και μαχαίρια . Παρόλα αυτά, έχουμε επιλέξει να αναφέρουμε λίγα λόγια για την αξία μιας καλής φούσκας απαγωγής οσμών.

Η επαγγελματική κουζίνα πρέπει να δίνει ένα ιδανικό και υγιές περιβάλλον σε εσάς και το προσωπικό σας. Πόσο μάλλον αν η κουζίνα σας είναι κοντά στους πελάτες! Κανείς δεν μπορεί να εργαστεί κατάλληλα αν το κλίμα είναι αφόρητο. Οι οσμές, οι ατμοί και οι καπνοί πρέπει να απομακρύνονται μ’ έναν ειδικό, φυσικό τρόπο. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει ένας επαγγελματικός και αξιόπιστος σχεδιασμός στον αερισμό του χώρου σας.

Μια επαγγελματική φούσκα απαγωγής οσμών εξασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες για εργασία. Ανάλογα με το φίλτρο που θα διαλέξετε στην χοάνη και με τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορείτε να έχετε μερικές εξαιρετικές δυνατότητες. Απομακρύνετε με την κατάλληλη μέθοδο τα ανεπιθύμητα αέρια και τους καπνούς, ενώ ρυθμίζετε παράλληλα και την αναπλήρωση του αέρα. Υπάρχουν τόσο εξελιγμένα συστήματα που σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο. Μπορείτε μέχρι και να καθορίσετε την ακριβή ποσότητα οξυγόνου που θέλετε στην κουζίνα σας!

άριστης ποιότητας φούσκα απαγωγής οσμών για επαγγελματική κουζίνα

Συμπερασματικά, ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας είναι κάτι που θα χρειαστεί επένδυση, κόπο και χρόνο. Αυτά είναι εξάλλου και τα τρία βασικά συστατικά για το στήσιμο μια πετυχημένης επιχείρησης. Ελπίζουμε ο οδηγός μας να σας βοήθησε να κάνετε ένα πλάνο για το εστιατόριο σας. Στην εταιρία Βογιατζάκη σεβόμαστε τις ανάγκες σας και είμαστε δίπλα σας σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό μαζικής εστίασης. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να σας κάνουμε μια μοναδική εξατομικευμένη προσφορά.

Περισσότερα άρθρα