3+1 απαραίτητα είδη εξοπλισμού για την καφετέρια σας

είδη εξοπλισμού σε καφέ

Μια καφετέρια χρειάζεται και τα κατάλληλα είδη εξοπλισμού. Κάτι τέτοιο το γνωρίζετε πολύ καλά ως επιχειρηματίες. Χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα ή εργαλεία δεν μπορούν να δουλέψουν όλα «ρολόι». Αν θέλετε να έχετε πάντα ευχαριστημένους πελάτες, πρέπει να φροντίζετε τον εξοπλισμό όπως ακριβώς και το προσωπικό σας! Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση στις μέρες μας.

Γι’ αυτό ακριβώς, η κάθε λεπτομέρεια έχει την σημασία της. Ετοιμάζεστε για ένα καινούριο βήμα στην καριέρα σας και ανοίγετε καφετέρια; Είτε είστε νέος ή παλιός στον χώρο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες. Δείτε στην συνέχεια τα 4 «must» είδη εξοπλισμού για την επιχείρησή σας.

Επαγγελματική μηχανή Espresso για καφετέρια

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με οτιδήποτε άλλο! Όταν μιλάμε για καφέ, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο εσπρέσο. Μερικοί τον πίνουν κρύο όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ άλλοι το ακριβώς αντίθετο. Όποια και αν είναι η προτίμηση πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ο αγαπημένος καφές στις τάσεις.

Δεν μπορεί να υπάρξει καφετέρια, είτε συνοικιακή είτε μεγαλύτερη χωρίς μια επαγγελματική μηχανή espresso. Αυτό είναι ουσιαστικά το κύριο μηχάνημα που καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση στο χώρο του μπαρ σας. Πρόκειται για την συσκευή που θα χρησιμοποιεί το προσωπικό σας ενδεχομένως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σε καθημερινή βάση. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε μια καφετέρια, χωρίς αποκλειστική μελέτη για είδη εξοπλισμού όπως η μηχανή του καφέ.

Πρέπει να αξιολογήσετε την ποιότητα κατασκευής και την ευκολία στην χρήση της μηχανής. Βεβαίως πρέπει να υπολογίσετε και το απαραίτητο μέγεθος και τον αριθμό των υποδοχών που θέλετε. Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι και η ταχύτητα με την οποία παράγει τον καφέ. Μην ξεχάσετε ακόμα, να διαλέξετε μια «όμορφη» και «περιποιημένη» μηχανή, γιατί πάντα σε έναν χώρο η εικόνα έχει σημασία!

Ο επαγγελματικός μύλος καφέ

Μπορεί να βρήκατε την καλύτερη εσπρεσομηχανή, αλλά μην ξεχνάτε ότι χωρίς μύλο για τον καφέ δεν μπορείτε να προχωρήσετε! Είτε παράγετε τη δική σας ποικιλία καφέ με χειροποίητους κόκκους είτε προμηθεύεστε από το εμπόριο, ο μύλος είναι απαραίτητος. Αυτό το πολύ σημαντικό αντικείμενο, αλέθει επαρκώς τους κόκκους και προσδίδει φρεσκάδα.

Επίσης, με τη λειτουργία του εξασφαλίζει το εκλεπτυσμένο κόψιμο του καφέ. Βεβαίως, πρέπει να τονίσουμε και την σημασία ότι «σερβίρει» τον καφέ σε ακριβείς δοσολογίες. Το τελευταίο είναι πολύ βασικό, όχι μόνο για να πιει ο πελάτης τον καφέ του όπως τον προτιμάει, αλλά και για να μην «χάνετε το μέτρημα».

Είδη εξοπλισμού καφετέριας: Ψυγείο

Ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματός σας, είναι απαραίτητο ένα ή περισσότερα επαγγελματικά ψυγεία. Τα ψυγεία είναι εξίσου σημαντικά με τη μηχανή του καφέ που αναφέραμε προηγουμένως. Η ποιότητα και η ακεραιότητα στα ψυγεία, εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του μαγαζιού σας.

Φανταστείτε τα προβλήματα που θα προκύψουν αν κάνετε λάθος επιλογή στην αγορά ψυγείου. Ένα σωρό προϊόντα όπως αναψυκτικά, κρασιά ακόμα και εμφιαλωμένα νερά, θα φτάνουν στους πελάτες ζεστά. Να αναφέρουμε επίσης, την σημασία στην συντήρηση και την κατάψυξη τροφίμων των επαγγελματικών ψυγείων.

Ενδεχομένως να προσφέρετε έναν κατάλογο με φαγητά στην καφετέρια σας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ψυγεία για την κουζίνα είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να αφιερώσετε χρόνο σε αυτά. Αν τα γαλακτοκομικά, τα κρεατικά, τα λαχανικά κτλ. δεν παραμένουν φρέσκα, τότε ακόμα και ο καλύτερος μάγειρας θα αποτύχει! Μην ξεχάσετε να προτιμήσετε ψυγεία με ακριβή συστήματα μετρητών, για να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας.

επαγγελματικό ψυγείο σε καφετέρια

Μπλέντερ και αποχυμωτές

Σίγουρα υπάρχουν πολλά βασικά και πιο δαπανηρά είδη εξοπλισμού που πρέπει να εξασφαλίσετε πρώτα. Τέτοια παραδείγματα είναι το πάσο ή αλλιώς το μπαρ του μαγαζιού σας, οι βιτρίνες προβολής κ.ά. Επιλέξαμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε και αυτές τις μικρές αλλά θαυματουργές συσκευές γιατί πολλοί συχνά τις ξεχνάνε.

Με την προσθήκη επαγγελματικού μπλέντερ και αποχυμωτή, αναβαθμίζετε με πολύ μικρό κόστος την επιχείρησή σας. Ενισχύετε τον κατάλογο με περισσότερα υγιεινά και νόστιμα φαγώσιμα και ποτά. Φυσικοί χυμοί, σάλτσες, πολτοί, salad dressings και συστατικά κοκτέιλ είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Ποτέ να μην ξεχνάτε την σημασία τέτοιων μικρών προσθηκών φρεσκάδας και ανανέωσης για το κατάστημά σας. Ξέρετε πολύ καλά από την εμπειρία σας ότι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τον πρωταθλητή!

αποχυμωτές για καθημερινή χρήση στην εστίαση

Χαρήκαμε πολύ αν σας βοηθήσαμε να αναλογιστείτε τις πρώτες αγορές σας σε είδη εξοπλισμού για την καινούρια καφετέρια σας. Το ίδιο ισχύει και για όσους και όσες ετοιμάζεστε για μερικές αλλαγές στον εξοπλισμό σας.

Στην σελίδα της εταιρίας μας, μπορείτε να βρείτε αμέτρητες επιλογές σε επαγγελματικό εξοπλισμό για την καφετέρια σας και όχι μόνο! Εμπιστευτείτε τη γνώση και την εμπειρία μας αλλά και την αξιοπιστία των 40 και πλέον συνεργατών μας.

Περισσότερα άρθρα